Barion Pixel

Esetek bemutatását várjuk rezidensektől, szakorvosjelöltektől az MGYGT XII. kongresszusára!

A Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság (MGYGT) XII. kongresszusa 2023. október 5-7. között Nyíregyházán kerül megrendezésre.

Október 5-én, az első, úgynevezett „posztgraduális napon” egy új kezdeményezésként tandem előadás keretében izgalmas esetek bemutatását várjuk rezidensektől, szakorvosjelöltektől, melynek tanulságait, buktatóit felkért szakértő foglalja össze, kommentálja az előadás második felében.

A kezdeményezés célja, hogy az alapellátásban, illetve nem központi kórházban dolgozó fiatal orvosoknak lehetőséget nyújtsunk olyan érdekes, különleges esetek bemutatására, melynek diagnosztikája, kezelése végül centrumban történt, de a betegség súlyossága és annak területen történő felismerése, valamint a kezdeti differenciáldiagnosztikai lépések az alapellátásban, illetve nem központi kórházban történtek.

Az eseteket bemutató fiatal kollégák teljes kongresszusi költségét (regisztráció, szállás és étkezés) az MGYGT finanszírozza.

Az eseteket maximum 1 oldalnyi terjedelemben, Word dokumentum formájában, 2023.05.31-ig kérjük elküldeni dr. Tárnok Andrásnak, az MGYGT Főtitkárának az andras.tarnok@gmail.com címre.

Várjuk az érdekes, különleges esetek benyújtását!

Kép
Szakmai ajánlások

Legújabb szakmai ajánlások

kozgyules2

További szakmai újdonságok, érdekességek, előadások

2022. február 15.
kozgyules2

Diagnostic approach and management of cow’s milk protein allergy in infants and children: A practical guideline of the GI-committee of ESPGHAN

2022. február 15.
mikrobiom_akademia

Management of Pediatric Ulcerative Colitis: Joint ECCO and ESPGHAN Evidence-based Consensus Guidelines

2022. február 15.
ibd_2020

ECCO/ESPGHAN konszenzuson alapuló irányelvek a gyermekkori Crohn-betegség gyógyszeres kezeléséről

2022. február 15.