Esetek bemutatását várjuk rezidensektől, szakorvosjelöltektől az MGYGT XII. kongresszusára!

A Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság (MGYGT) XII. kongresszusa 2023. október 5-7. között Nyíregyházán kerül megrendezésre.

Október 5-én, az első, úgynevezett „posztgraduális napon” egy új kezdeményezésként tandem előadás keretében izgalmas esetek bemutatását várjuk rezidensektől, szakorvosjelöltektől, melynek tanulságait, buktatóit felkért szakértő foglalja össze, kommentálja az előadás második felében.

A kezdeményezés célja, hogy az alapellátásban, illetve nem központi kórházban dolgozó fiatal orvosoknak lehetőséget nyújtsunk olyan érdekes, különleges esetek bemutatására, melynek diagnosztikája, kezelése végül centrumban történt, de a betegség súlyossága és annak területen történő felismerése, valamint a kezdeti differenciáldiagnosztikai lépések az alapellátásban, illetve nem központi kórházban történtek.

Az eseteket bemutató fiatal kollégák teljes kongresszusi költségét (regisztráció, szállás és étkezés) az MGYGT finanszírozza.

Az eseteket maximum 1 oldalnyi terjedelemben, Word dokumentum formájában, 2023.05.31-ig kérjük elküldeni dr. Tárnok Andrásnak, az MGYGT Főtitkárának az andras.tarnok@gmail.com címre.

Várjuk az érdekes, különleges esetek benyújtását!

Kép
Szakmai ajánlások

Legújabb szakmai ajánlások

kozgyules2

További szakmai újdonságok, érdekességek, előadások

2022. február 15. 1 perc olvasás
kozgyules2

Diagnostic approach and management of cow’s milk protein allergy in infants and children: A practical guideline of the GI-committee of ESPGHAN

2022. február 15. 1 perc olvasás
mikrobiom_akademia

Management of Pediatric Ulcerative Colitis: Joint ECCO and ESPGHAN Evidence-based Consensus Guidelines

2022. február 15. 1 perc olvasás
ibd_2020

ECCO/ESPGHAN konszenzuson alapuló irányelvek a gyermekkori Crohn-betegség gyógyszeres kezeléséről

2022. február 15. 1 perc olvasás