Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság XII. Kongresszusa

2023. október 5–október 7.
Nyíregyháza, Hunguest Hotel Sóstó

Kedves Kollégák!

Nagy örömünkre szolgál, hogy 11 év után ismét Nyíregyháza adhat otthont a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság XII. Kongresszusának. A kongresszus helyszínéül választott Sóstó hatalmas parkjaival, fürdőkomplexumával Nyíregyháza ékköve. Városunk az elmúlt évtizedben jelentős fejlődésen esett át. Sóstó a turizmus, a helyi zenei és színházi programok pedig a régió kulturális központjává tették Nyíregyházát. Városunk büszkesége a világszerte ismert Cantemus kóruscsalád és az Európa legjobb állatkertjének többször megválasztott Nyíregyházi Állatpark.

Regisztráció és további információk

A fenti inspiráló és egyben pihentető környezetben megtartandó kongresszusunk témáinak kiválasztásakor törekedtünk arra, hogy aktualitásokat és újdonságokat mutassunk be a résztvevőknek. Szó lesz neonatológiai kórképekről, genetikai betegségekről, sürgősségi gasztroenterológiai esetekről, endoszkópos terápiás beavatkozásokról, májbetegségekről, valamint a munkánkat segítő képalkotó diagnosztikáról is. Kerekasztal beszélgetést tervezünk háziorvos kollegákkal, az alapellátás preventív szerepéről, a betegek járóbeteg szakrendelésre történő célzott irányításának szükségességéről.

A kongresszus előtti napon a hagyományoknak megfelelően pre-kongresszust tartunk, ahová várjuk a fiatal, gasztroenterológia, hepatológia és táplálkozástudomány iránt elhivatott, vagy akár csak érdeklődő kollégákat.

Itt hallhatunk újdonságokat a gasztroenterológia, hepatológia és a táplálás területéről, interaktív szekció keretében néhány fejtörést okozó eset is bemutatásra kerül.

Bízunk benne, hogy a kongresszus résztvevői a szakmai tudás elmélyítése, mások tapasztalatainak megismerése mellett számos élménnyel gazdagodva térnek haza városunkból.

„Nyíregyháza többet ad, mint gondolnád!’’                       

Mindenkit szeretettel várunk!
Dr. Dezsőfi-Gottl Antal Dr. Guthy Ildikó

Kép
Szakmai ajánlások

Legújabb szakmai ajánlások

kozgyules2

További szakmai újdonságok, érdekességek, előadások

2022. február 15. 1 perc olvasás
kozgyules2

Diagnostic approach and management of cow’s milk protein allergy in infants and children: A practical guideline of the GI-committee of ESPGHAN

2022. február 15. 1 perc olvasás
mikrobiom_akademia

Management of Pediatric Ulcerative Colitis: Joint ECCO and ESPGHAN Evidence-based Consensus Guidelines

2022. február 15. 1 perc olvasás
ibd_2020

ECCO/ESPGHAN konszenzuson alapuló irányelvek a gyermekkori Crohn-betegség gyógyszeres kezeléséről

2022. február 15. 1 perc olvasás