Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság XII. Kongresszusa

2023. október 5–október 7.
Nyíregyháza, Hunguest Hotel Sóstó

Kedves Kollégák!

Nagy örömünkre szolgál, hogy 11 év után ismét Nyíregyháza adhat otthont a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság XII. Kongresszusának. A kongresszus helyszínéül választott Sóstó hatalmas parkjaival, fürdőkomplexumával Nyíregyháza ékköve. Városunk az elmúlt évtizedben jelentős fejlődésen esett át. Sóstó a turizmus, a helyi zenei és színházi programok pedig a régió kulturális központjává tették Nyíregyházát. Városunk büszkesége a világszerte ismert Cantemus kóruscsalád és az Európa legjobb állatkertjének többször megválasztott Nyíregyházi Állatpark.

Regisztráció és további információk

A fenti inspiráló és egyben pihentető környezetben megtartandó kongresszusunk témáinak kiválasztásakor törekedtünk arra, hogy aktualitásokat és újdonságokat mutassunk be a résztvevőknek. Szó lesz neonatológiai kórképekről, genetikai betegségekről, sürgősségi gasztroenterológiai esetekről, endoszkópos terápiás beavatkozásokról, májbetegségekről, valamint a munkánkat segítő képalkotó diagnosztikáról is. Kerekasztal beszélgetést tervezünk háziorvos kollegákkal, az alapellátás preventív szerepéről, a betegek járóbeteg szakrendelésre történő célzott irányításának szükségességéről.

A kongresszus előtti napon a hagyományoknak megfelelően pre-kongresszust tartunk, ahová várjuk a fiatal, gasztroenterológia, hepatológia és táplálkozástudomány iránt elhivatott, vagy akár csak érdeklődő kollégákat.

Itt hallhatunk újdonságokat a gasztroenterológia, hepatológia és a táplálás területéről, interaktív szekció keretében néhány fejtörést okozó eset is bemutatásra kerül.

Bízunk benne, hogy a kongresszus résztvevői a szakmai tudás elmélyítése, mások tapasztalatainak megismerése mellett számos élménnyel gazdagodva térnek haza városunkból.

„Nyíregyháza többet ad, mint gondolnád!’’                       

Mindenkit szeretettel várunk!
Dr. Dezsőfi-Gottl Antal Dr. Guthy Ildikó

Kép
Szakmai ajánlások

Legújabb szakmai ajánlások

kozgyules2

További szakmai újdonságok, érdekességek, előadások

2022. február 15.
kozgyules2

Diagnostic approach and management of cow’s milk protein allergy in infants and children: A practical guideline of the GI-committee of ESPGHAN

2022. február 15.
mikrobiom_akademia

Management of Pediatric Ulcerative Colitis: Joint ECCO and ESPGHAN Evidence-based Consensus Guidelines

2022. február 15.
ibd_2020

ECCO/ESPGHAN konszenzuson alapuló irányelvek a gyermekkori Crohn-betegség gyógyszeres kezeléséről

2022. február 15.