Veres Gábor Posztgraduális Továbbképzés

2022. április 22–április 23.
Kecskemét, Four Points by Sheraton
Kép
Ételeket falra rajzoló kislány

Sok szeretettel invitálunk minden kedves érdeklődőt, fiatal vagy tapasztalt gyermek-gasztroenterológust, gyermekgyógyászt, házi gyermekorvost, szakdolgozót, a megújult, a FIGYEGAMU hagyományait követő Veres Gábor Posztgraduális Továbbképzésre.

Hamarosan véget ér a 2021. év, mely sok nehézséget, leküzdendő akadályt tartogatott számunkra: mind a munkánk során, mind a magánéletünkben számos új kihívással kellett megbirkóznunk. Az elmúlt időszakban megismerkedtünk egy új betegséggel, számtalan koronavírushoz köthető megbetegedést láttunk, emellett azonban a korábbi kihívások változatlanul jelen vannak mindennapjainkban. A továbbképzés fő témái a nutritív allergia és a diétával gyógyítható betegségek lesznek. Nem túlzás azt mondani, hogy napjainkban a táplálékallergia népbetegségnek számít: kevés olyan megbetegedés van, mely gyermekgyógyászat szinte minden szakterületét érinti. Áttekintjük a táplálékallergiás betegek diagnosztikáját, kezelését az érintett szakmák – gasztroenterológia, allergológia, bőrgyógyászat, pulmonológia, stb.- bevonásával, kitérünk a szakorvosi igazolások és a diétás étkeztetés problémáira is. Megvitatjuk, hogy ki, mikor, milyen feltételekkel rendeljen el diétát, áttekintjük az eozinophil kórképekkel kapcsolatos legfrissebb tudnivalókat, szó esik néhány ritka, diétát igénylő kórképről is. Az interaktív továbbképzés célja a szakmai továbbképzésen túl a betegellátás egységesítése, a betegutak kijelölése is.   

Egyértelművé vált, hogy a tudományos munka folyik tovább a személyes találkozások korlátozása ellenére is, számtalan hasznos online képzésen, kongresszuson vagyunk túl a pandémia kezdete óta. Mindannyian megtapasztalhattuk azonban, hogy felértékelődtek a személyes találkozások, a jelenléti kongresszusok során kialakult szakmai viták: a felmerülő problémák megbeszélése, az új információk interaktív elsajátítása így a leghatékonyabb. Jelenleg a járványügyi korlátozások miatt személyes kongresszus egyenlőre nem lehetséges, azonban bízunk abban, hogy 2022 tavaszán a rendezvényt már személyes jelenléttel tudjuk megrendezni.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt Kecskeméten, 2022-ben!

Jelentkezés, és további információk

Kép
Szakmai ajánlások

Legújabb szakmai ajánlások

kozgyules2

További szakmai újdonságok, érdekességek, előadások

2022. február 15.
kozgyules2

Diagnostic approach and management of cow’s milk protein allergy in infants and children: A practical guideline of the GI-committee of ESPGHAN

2022. február 15.
mikrobiom_akademia

Management of Pediatric Ulcerative Colitis: Joint ECCO and ESPGHAN Evidence-based Consensus Guidelines

2022. február 15.
ibd_2020

ECCO/ESPGHAN konszenzuson alapuló irányelvek a gyermekkori Crohn-betegség gyógyszeres kezeléséről

2022. február 15.