Magyar Gyermekorvosok Társaságának 2016. évi Nagygyűlése (Szeged, 2016.09.22-24.)

2016. szeptember 22–szeptember 24.
Szeged, Hunguest Hotel Forrás

Tisztelt Gyermekgyógyász Kollégák!

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2016. szeptember 22-24. között a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikájának szervezésében, Szegeden kerül megrendezésre a Magyar Gyermekorvosok Társaságának 2016. évi Nagygyűlése.

A rendezvény az évek során a hazai tudományos konferenciák illusztris, szakmai színvonalában is magas szintet képviselő, jelentős és elismert eseményévé nőtte ki magát. Célunk az eddig bejárt út folytatása, a gyermekgyógyászat iránt elhivatott kollégák összehozása, a hazai szakemberek kapcsolatainak erősítése.

A konferencia fő témája a kardiológiai- és anyagcsere-betegségek diagnosztikája, kezelési lehetőségei, illetve az ezekhez kapcsolódó legújabb kutatási eredmények bemutatása, amely mellett természetesen helyet kapnak a legtöbb szubspecialitást érintő tradicionális esetbemutatások egyaránt. A végleges programot a beküldött absztraktok alapján állítjuk össze.

A konferenciáról kérdés esetén a szervező iroda is készséggel áll rendelkezésükre a info@regio10.hu e-mail címen, illetve a 06 20 463 2652-es telefonszámon.

Sok szeretettel várjuk Önöket Szegeden!

Dr. Bereczki Csaba
a Szervező Bizottság elnöke

Dr. Karg Eszter
társelnök

Prof. Dr. Katona Márta
társelnök

HATÁRON TÚLI MAGYAR GYERMEKORVOSOK KÉPVISELŐINEK MEGHÍVÁSA AZ MGYT 2016.09.22-24-i SZEGEDI NAGYGYÚLÉSÉRE

Tisztelt Határon Túli Magyar Gyermekorvos Kollégák!

A Miniszterelnöki Hivatal Nemzetpolitikai Államtitkárságának segítségével a Magyar Gyermekorvosok Társaságának lehetősége nyílt arra, hogy a határon túli magyar gyermekorvosok képviselőit vendégül lássa a Magyar Gyermekorvosok Társaságának 2016. szeptember 22-24. között megrendezendő szegedi nagygyűlésén.

A magyarországi és határon túli kollégák szakmai találkozóján túl célunk az is, hogy támogassuk az Államtitkárság nemzetpolitikai kezdeményezéseit. A magyar családok jelentős részben éppen a gyermekorvosokon keresztül érhetők el, így az őket érintő aktuális üzenetek átadására is lehetőség adódik.

Kereteink 60 vendég fogadására elegendők, így a Vajdaságból 10, Kárpátaljáról és Felvidékről 15-15, Erdélyből és Partiumból összesen 20 kollégát tudunk fogadni.
A konferencia költségeit, beleértve a szállást és étkezést is, teljes egészében biztosítani tudjuk, a távolról érkezőknek kérésre utazási támogatást tudunk nyújtani. A házi gyermekorvosi praxisban dolgozó munkatársakat külön biztatjuk a jelentkezésre. Tekintettel a várható érdeklődésre, a helyeket a jelentkezési sorrend alapján töltjük be, jelentkezési határidő: augusztus 19.

A jelentkezéseket a gyermekorvostarsasag@bethesda.hu címre küldjék, kérem nevük munkakörük és munkahelyük leírását.

Visszajelzést és további információkat a programban résztvevőknek a jelentkezések lezárása után küldünk.

Dr. Velkey György
elnök
Magyar Gyermekorvosok Társasága
 

mgyt_program_20160920.pdf
Kép
Szakmai ajánlások

Legújabb szakmai ajánlások

kozgyules2

További szakmai újdonságok, érdekességek, előadások

2022. február 15. 1 perc olvasás
kozgyules2

Diagnostic approach and management of cow’s milk protein allergy in infants and children: A practical guideline of the GI-committee of ESPGHAN

2022. február 15. 1 perc olvasás
mikrobiom_akademia

Management of Pediatric Ulcerative Colitis: Joint ECCO and ESPGHAN Evidence-based Consensus Guidelines

2022. február 15. 1 perc olvasás
ibd_2020

ECCO/ESPGHAN konszenzuson alapuló irányelvek a gyermekkori Crohn-betegség gyógyszeres kezeléséről

2022. február 15. 1 perc olvasás