Fiatal Gyermekgyógyászok XXII. Konferenciája (FIGYEK)

Kép
FIGYEK X MGYGT

Tisztelt MGYGT tagság!

Május 31. – június 2. között a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának szervezésében került megrendezésre a Fiatal Gyermekgyógyászok XXII. Konferenciája (FIGYEK), melyen közel 300 szakember vett részt, 117 szabadon választott előadással, kiváló szakmai szimpóziumokkal és felkért előadókkal. A jó hangulatú, változatos, szakmai és társasági programokban tartalmas konferencián, az előadások mellett izgalmas workshopokra lehetett csatlakozni, melyen több, mint 100-an vettek részt. 

Idén egy nemzetközi előadásra is sor kerülhetett, Nora Karara, a YEAP (Young European Academy of Pediatrics) fiatal elnöke volt meghívott előadónk. A család- és bababarát szemléletben megszervezett rendezvényhez szép számmal csatlakoztak kisgyermekes kollégáink is. További különlegessége volt az idei konferenciának, hogy az MGYT Legjobb Előadás díjai mellett, a különböző gyermekgyógyászati szakmai társaságok támogatásával számos különdíj is kiosztásra került.

A Fiatal Gyermekorvos Szekció és a FIGYEK szervezői nevében szeretnénk megköszönni a Magyar Gyermekgasztroenterológiai Társaság támogatását, ezáltal a rezidensek ösztönzését szakmaspecifikus konferenciákon való részvételre! 

MGYGT díjazottak: 

1. hely: Nagypál Petra (SE Gyermekgyógyászati Klinika)

2. hely: Garai Réka (SE Gyermekgyógyászati Klinika)

Bízva a sikeres együttműködésben a jövőben is az MGYGT és Fiatal Gyermekorvos Szekció összefogásával,

dr. Csizek Zsófia
Fiatal Gyermekorvos Szekció elnöke

Dr.Dezsőfi-Gottl Antal 
MGYGT elnök

Kép
Szakmai ajánlások

Legújabb szakmai ajánlások

kozgyules2

További szakmai újdonságok, érdekességek, előadások

2022. február 15.
kozgyules2

Diagnostic approach and management of cow’s milk protein allergy in infants and children: A practical guideline of the GI-committee of ESPGHAN

2022. február 15.
mikrobiom_akademia

Management of Pediatric Ulcerative Colitis: Joint ECCO and ESPGHAN Evidence-based Consensus Guidelines

2022. február 15.
ibd_2020

ECCO/ESPGHAN konszenzuson alapuló irányelvek a gyermekkori Crohn-betegség gyógyszeres kezeléséről

2022. február 15.